دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 188-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Radmehr R, Mohammadi Moghadam Y, Mohammadi M, Soltani H. Identifying Effective Factors on Electronic Human Resources Management in Iran Health Insurance Organization Using the Fuzzy Delphi Approach. Iran J Health Insur 2023; 6 (3) :181-188
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-296-fa.html
رادمهر رحیم، محمدی مقدم یوسف، محمدی مرضیه، سلطانی حسن. شناسایی عوامل مؤثر بر مدیریت منابع انسانی الکترونیک در سازمان بیمه سلامت ایران با استفاده از رویکرد دلفی فازی. بیمه سلامت ایران. 1402; 6 (3) :181-188

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-296-fa.html


1- گروه مدیریت دولتی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه مدیریت قضایی، دانشگاه علوم قضایی وخدمات اداری، تهران، ایران ، you_mohammad@yahoo.com
3- گروه مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده:   (550 مشاهده)
مقدمه: مدیریت منابع انسانی الکترونیک دربرگیرنده ابزارهای الکترونیکی است که مدیران منابع انسانی را قادر می‌سازد تا قرآیند و اطلاعات منابع انسانی را مدیریت نمایند و همچنین برای ذی‌نفعان نیز این امکان را فراهم می‌آورد تا از طریق اینترنت به اطلاعات و وظایف خاص منابع انسانی دسترسی داشته باشند. لذا این پژوهش با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر مدیریت منابع انسانی الکترونیک در سازمان بیمه سلامت ایران با استفاده از رویکرد دلفی فازی انجام پذیرفت.
روش بررسی: پژوهش حاضر که در سال ۱۴۰۲ انجام پذیرفته است، دارای رویکردی آمیخته و در پارادایم استقرایی است. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی و کمی، خبرگان دانشگاهی و مدیران (ارشد) سازمان بیمه سلامت در استان تهران می‌­باشند که با استفاده از روش نمونه­‌گیری هدفمند، ۳۰ نفر از آنها، براساس اصل اشباع نظری به‌عنوان اعضای نمونه انتخاب شده‌­اند. ابزار گردآوری داده‌­ها در بخش کیفی پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامه دلفی فازی می­‌باشد. در این پژوهش، به­‌منظور تحلیل داده‌­ها در بخش کیفی از روش تحلیل محتوا و رویکرد کدگذاری با استفاده از نرم افزار MAXQDA و در بخش کمی از روش دلفی فازی استفاده شده است. روایی و پایایی مصاحبه، با استفاده از روایی محتوا و پایایی درون کدگذار میان کدگذار و روایی و پایایی پرسشنامه، بااستفاده از روایی محتوا و نرخ ناسازگاری تأیید شد.
یافته‌­­ها: نتایج بخش کیفی گویای شناسایی ۱۵ عامل به عنوان عوامل مؤثر بر مدیریت منابع انسانی الکترونیک در سازمان بیمه سلامت ایران می باشند. از طرفی نتایج بخش کمی با استفاده از رویکرد دلفی فازی نشان می دهد که معماری منابع انسانی، اصلاح ساختار و فرآیند، یکپارچه سازی فرآیندهای منابع انسانی، کاهش بروکراسی اداری، وجود حمایت و پشتیبانی مالی و ایجاد فرهنگ مناسب به­‌عنوان مهمترین عوامل بر مؤثر مدیریت منابع انسانی الکترونیک در سازمان بیمه سلامت ایران می‌­باشند.
نتیجه‌­گیری: اعمال مدیریت منابع انسانی الکترونیک در شرایط متغیر کنونی، سازمان بیمه سلامت را بیش از پیش در تحقق اهداف و چابکی یاری می­‌رساند.

 
متن کامل [PDF 889 kb]   (222 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/17 | ویرایش نهایی: 1403/7/3 | پذیرش: 1402/9/12 | انتشار الکترونیک: 1402/9/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb