Kiani R. Comparative Study of the Indicator Relative to the Support in the Sixth Plan, It’s Progress and Evaluation in the Years During the Seventh Plan; Case Study of Social Security and National Pension. Iran J Health Insur 2025; 7 (4) :237-244
URL:
http://journal.ihio.gov.ir/article-1-351-fa.html
کیانی رضا. بررسی مقایسهای شاخص نسبت پشتیبان در برنامه ششم پیشرفت و برآورد آن در خلال سالهای برنامه هفتم؛ مورد مطالعه صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشوری. بیمه سلامت ایران. 1403; 7 (4) :237-244
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-351-fa.html
گروه جمعیت و سلامت، موسسه تحقیقات جمعیت کشور، تهران، ایران ، rezakiani@nipr.ac.ir
چکیده: (251 مشاهده)
مقدمه: بررسی وضعیت صندوقهای بازنشستگی ایران نشان میدهد که این صندوقها طی دو دهه اخیر با چالشهای مالی مهمی روبرو شدهاند و به نوعی به وضعیت ناپایداری سیستم مستمری رسیدهاند. این مسئله، توانایی صندوقها را در تأمین تعهدات خود برای بهرهمندی مشمولین با پرسش جدی مواجه کرده است. یکی از ابزارهای سنجش توازن منابع و مصارف و پایداری صندوقهای بازنشستگی، نسبت پشتیبان است. هدف از این مطالعه، بررسی این نسبت در صندوقهای بازنشستگی است.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی-تحلیلی از طریق تحلیل ثانویه دادههای ثبت سازمانی است. دادههای مورد استفاده از منابع آماری و اطلاعاتی صندوقهای بازنشستگی و دفتر آمار و اطلاعات وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اخذ شده است.
یافتهها: برآورد شده است نسبت پشتیبان در صندوقهای بازنشستگی در سازمان تأمین اجتماعی از ۵.۴۵ در سال ۱۳۹۵ به ۰.۵۲ در سال ۱۴۰۷ کاهش خواهد یافت. در صندوق بازنشستگی کشوری نیز این سیر نزولی در نسبت پشتیبان مشاهده خواهد شد؛ بدین صورت که از ۰.۹۵ در سال ۱۳۹۵ به ۰.۶۸ در سال ۱۴۰۷ کاهش خواهد یافت.
نتیجهگیری: نتایج این بررسی نشان میدهد بحران مالی صندوقهای مورد مطالعه در طی برنامه هفتم تشدید خواهد شد. این بحران از دو جنبه حائز اهمیت است: اول جمعیت تحت پوشش بالایی خواهد داشت و دوم بحران مالی در آنها به سرعت و شدت به دولت منتقل میشود.
نوع مطالعه:
مقاله کوتاه |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1403/9/30 | ویرایش نهایی: 1404/3/3 | پذیرش: 1403/12/18 | انتشار الکترونیک: 1403/12/27