دوره 1، شماره 1 و 2 - ( 4-1397 )                   جلد 1 شماره 1 و 2 صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shojaee A, Shajari Pourmosavi S M, Moradi R, Taghizadeh S, Kalantari E. The Cost of Hospitalization of Insured Persons of the Health Insurance Organization Before and After the Health Care Reform Plan During the Years 2012-2016. Iran J Health Insur 2018; 1 (1 and 2) :13-21
URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-29-fa.html
شجاعی علی، شجری پورموسوی سید مسعود، کیانی محمد مهدی، مرادی رضا، تقی زاده ساناز، کلانتری الناز. هزینه‌های بستری بیمه‌شدگان سازمان بیمه سلامت ایران قبل و بعد از برنامه تحول نظام سلامت در طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵. بیمه سلامت ایران. 1397; 1 (1 و 2) :13-21

URL: http://journal.ihio.gov.ir/article-1-29-fa.html


1- سازمان بیمه سلامت ایران، تهران، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (5025 مشاهده)
مقدمه: برنامه‌­های رفرم نظام سلامت با توجه به شرایطی که به وضعیت موجود هر کشور، طراحی و اجرا شده­‌اند چنانکه رفرم‌­ها به توجه به کمبود منابع در بخش سلامت و هزینه‌­بر بودن این بخش برای دولت­‌ها اکنون ابزار ایجاد تغییرات مناسب و اصلاحات مورد نیاز­اند. مقایسه هزینه­‌های بخش بستری در سال­‌های قبل و بعد از طرح تحول می‌­تواند وضعیت خوبی از کارایی و نحوه هزینه­‌های صرف شده ارایه کند. بدین منظور این مطالعه می‌­کوشد با بررسی میانگین هزینه هر پرونده بستری بستری در سال­‌های قبل و بعد از برنامه تحول سلامت به مقایسه تأثیر این هزینه‌­ها در صندوق‌­های مختلف سازمان بیمه سلامت بپردازد.    
روش بررسی: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی گذشته‌­نگر می‌­باشد که چارچوب جمعیت مورد پژوهش شامل تمامی تخت روزهای بیماران بستری بیمه سلامت در ۳۱ استان در ۵ سال اخیر از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ می‌­باشد. در این مطالعه با استفاده از سرشماری از کلیه داده‌­های موجود در فیلد پایگاه داده به شکل منابع داده موجود استفاده شده است.
یافته‌ها: بیشترین میزان رشد هزینه‌­های بستری بیمه‌­شدگان در سال آغاز برنامه تحول به ترتیب به صندوق روستاییان (۸۸.۴ درصد)، کارکنان دولت (۷۵.۲ درصد)، خویش‌فرمایان (۷۳.۱۷ درصد) و سایر اقشار (۷۳.۱۰ درصد) اختصاص داشته است و صندوق خوی‌ش‌فرمایان که بیمه‌­شدگان همگانی ناشی از برنامه تحول را پوشش می‌داده رتبه سوم رشد را داشته است هرچند میزان رشد در همه صندوق‌ها بیشتر از ۷۳ درصد بوده است. در سال آغاز برنامه تحول نظام سلامت هزینه‌های بستری رشدی بالاتر از ۷۳ درصد برای سازمان بیمه سلامت ایران در همه صندوق‌ها داشته است.
نتیجه‌گیری: میانگین کل هزینه بستری به ازای هر پرونده بستری در تمامی صندوق‌­ها روندی صعودی داشته و چنانچه یک بازنگری جدی در اجرای برنامه تحول سلامت نشود، سازمان بیمه سلامت با مشکلات مالی جدی روبرو خواهد شد. لذا می‌­توان با بازنگری در برنامه تحول نظام سلامت، به اجرای هرچه بهتر این برنامه و همچنین حصول اطمینان به بیمه سلامت در خصوص حفظ و پایداری منابع مالی شد.
متن کامل [PDF 858 kb]   (1604 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/4/17 | ویرایش نهایی: 1398/6/31 | پذیرش: 1397/4/17 | انتشار الکترونیک: 1397/4/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه بیمه سلامت ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Health Insurance

Designed & Developed by : Yektaweb